side-area-logo

Daedalus crew

Een internationaal verbond tussen de beste wetenschappers op Aarde reist naar Mars om een nieuw tijdperk van interplanetaire wetenschap te starten. Crewleden zijn gelesecteerd voor deze geschiedkundige missie gebaseerd op hun ongeëvenaarde expertise in vakgebieden essentieel voor het succes van deze missie.
MARTA KAMEN
Geoloog en exobioloog
Rusland
Bekijk biografie
Javier Delgado
Hydroloog en geochemicus
Spanje
Bekijk biografie
Hana Seung
Missiepiloot en software engineer
Amerika
Bekijk biografie
Ben Sawyer
Missiecommandant en systeemengineer
Amerika
Bekijk biografie
Amelie Durand
Missie-arts en biochemist
Frankrijk
Bekijk biografie
Robert Foucault
Mechanisch engineer en robotoloog
Nigeria
Bekijk biografie

Daedalus crew

Een internationaal verbond tussen de beste wetenschappers op Aarde reist naar Mars om een nieuw tijdperk van interplanetaire wetenschap te starten. Crewleden zijn gelesecteerd voor deze geschiedkundige missie gebaseerd op hun ongeëvenaarde expertise in vakgebieden essentieel voor het succes van deze missie.
Daedalus crew
MARTA KAMEN
Geoloog en exobioloog
Rusland
Als jonge vrouw was Kamen getuige van de val van Chelyabinsk meteoor in februari 2013, wat haar inspireerde tot de focus van haar PhD: het zoeken naar sporen van leven in Martiaanse meteorieten. Een pragmaticus en realist betreffende praktische zaken: haar gelijke temperament zal van onschatbare waarde zijn op Mars.
Biografieën: Anamaria Marinca
Anamaria Marinca speelt de Russische exobioloog en geoloog Marta Kamen. Ze is geboren in Iasi, Roemenië, waar zij afstudeerde aan de University of Fine Arts, Music and Drama. In 2005 won zij drie keer de award voor beste actrice (de BAFTA Television Award, de Royal Television Society Award en The Golden Nymph bij het Festival de Television de Monte Carlo) voor haar rol in “Sex Traffic”, een CBC/ Channel 4 drama over mensenhandel. In 2007 was zij te zien in de Roemeense film “4 Months, 3 Weeks and 2 Days” van Cristian Mungiu, dat de Palme d’Or won bij het 2007 Cannes Film Festival. Marinca is ook te zien in de film “Youth Without Youth” van Francis Ford Coppola. Ze kwam terug in de Welse TV detective “Hinterland”, net als de Golden Globe genomineerde STARZ serie “THE MISSING”. Andere rollen waren in onder andere films als “Fury” tegenover Brad Pitt, “Europa Report”, “Floride” en “The Girl With All The Gifts”. Marinca is ook net klaar met het filmen van “Ghost in the Shell” met Scarlett Johansson (gedirigeerd door Rupert Sanders).

Daedalus crew
Javier Delgado
Hydroloog en geochemicus
Spanje
Delgado is verantwoordelijk voor het ontwikkelen en managen van de meest basis en kostbare bron van de nederzetting: water. Als gretige surfer thuis, is hij van nature een sociale man die ondanks zijn taaiheid de isolatie op Mars moeilijk zal vinden dan de andere crew leden.
Biografieën: Alberto Ammann
Alberto Ammann speelt de Spaanse hydroloog en geochemist Javier Delgado. In 2008 won Ammann een Goya (Spaanse Academy Award) voor zijn gevestigde optreden in “Cell 21”, wat in dat jaar de meest succesvolle Spaanse film werd. Hij is geborden in Cordoba, Argentinië, en heeft op professioneel level getraind op de Juan Carlos Corazza Acting Studio in Spanje. Ammann speelde in de 2012 thriller “Invasor”, waar hij de rol van een Spaanse militaire arts gestationeerd in Irak tijdens de oorlog vertaalde. Ook had hij de gastrol in de sci-fi thriller “Mindscape” gedirigeerd door Jorge Dorado. Op dit moment rondt hij de opnames van het tweede seizoen van Netflix-serie “Narcos” af, waar hij Pacho Herrera speelt.

Daedalus crew
Hana Seung
Missiepiloot en software engineer
Amerika
Seung heeft in haar jeugd niet vaak stilgezeten. Zij shuttelde tussen ver te vliegen Amerikaanse vliegbases terwijl haar ouders nieuwe opdrachten ontvingen. Dit leidt voor haar tot een verlangen naar stabiliteit en het vermogen om naar huis te gaan zodra zij kans ziet. Zij en haar tweelingzus Joon droomden al van reizen door de ruimte sinds ze kind waren, en haar positie als tweede commandant voor de missie naar Mars is het resultaat van een carrière met maar een focus.
Biografieën: Jihae
MARS is het acteerdebuut voor de menslievende muzikant Jihae, die de tweeledige rol van de Koreaans-Amerikaanse tweeling Hana en Joon Seung speelt. Haha is een missiepiloot en software engineer aan boord van de eerste menselijke missie naar Mars, terwijl haar zus Joon een capsulecommunicator is op Aarde. Tijdens haar ontluikende musical-carrière, heeft Jihae (wat wijsheid betekent in het Koreaans) vier albums gelanceerd, een multimedia rock opera met Academy Award-winnaar playwrighter John Patrick Shanley geschreven en geproduceerd, opgetreden bij de Londen Olympische Spelen, het Cannes Film Festival en de United Nations. Ook is ze flink betrokken bij verschillende non-profit en goededoelenorganisaties, zoals werken met Hillary Clinton’s 2012 Hours Against Hate wereldwijde initiatief, het willie Mae Rock Camp en Simon Says Sing 4 Preace, een publiekelijk platform voor artiesten om zich uit te spreken tegen oorlog.

Daedalus crew
Ben Sawyer
Missiecommandant en systeemengineer
Amerika
Sawyer is een charismatische leider en ervaren astronaut die voor zowel NASA als privé ruimtebedrijven ontelbare keren heeft gevlogen. Een MIT-afgestudeerde en sterk toegewijde man: de Mars-missie is het hoogtepunt van zijn carrière en is zijn enige focus.
Biografieën: Ben Cotton
Ben Cotton speelt de Amerikaanse missiecommandant en systeemengineer Ben Sawyer. Cotton heeft theater gestudeerd aan de Americal Musical and Dramatic Academy in New York City en is te zien in meer dan 100 producties variërend van korte flims tot televisieseries en mini-series, onafhankelijke films, grote budget actiefilms en als het mogelijk is, op het toneel. Hij heeft terugkerende rollen gehad in verschillende televisieseries, zoals “The 100” en “The Killing”. Daarnaast kun je Cotton ook zien in hooggewaarde shows, zoals “Supernatural”, “iZombie”, “Continuum” en “Motive”.

Daedalus crew
Amelie Durand
Missie-arts en biochemist
Frankrijk
Naast haar medische training, is Durand misschien wel de meest empathische en sociaalvaardige van alle ontdekkingsreizigers, eigenschappen die van onschatbare waarde zijn tijdens de psychologische stressvolle omgevingen die de crew moet verduren.
Biografieën: Clementine Poidatz
Clementine Poidatz speelt de Franse missie-arts en biochemist Amelie Durand. Ze is geboren in Parijs, waar zij heeft gestudeerd aan het Conservatoire National Superieur d’Art Dramatique en is verschenen in films, op televisie en op het toneel Ze was te zien in Philippe Garrel’s “La Frontiere de L’Aube”, wat op het Cannes Film Festival in 2008 tot de officiële selectie van de competitie hoorde. Ander filmwerk is onder andere Sofie Coppola’s “Maria Antoinette”, “Shut in” en “Vendeur”. Poidatz’s TV-werk is onder andere in “Les Robins Des Pauvres”, “Nicolas Le Floch”, “Les Hommes De L’Ombre”, “Profilage” en “La Loi D’Alexandre”.

Daedalus crew
Robert Foucault
Mechanisch engineer en robotoloog
Nigeria
Als de zoon van een elite bureaucraat en Franse diplomaat heeft Foucault al op jonge leeftijd laten zien dat hij beschikt over exceptionele intelligentie. Hij blinkt uit op academisch nveau bij een serie van top-level instituten, met de uiteindelijke ontvangst van een PhD in robotics van Stanford University tot gevolg. Ondanks zijn gedrevenheid en toewijding aan de Mars missie, kan hij van tijd tot tijd teveel hooi op zijn vork nemen.
Biografieën: Sammi Rotibi
Sammi Rotibi speelt de Nigeriaanse mechanisch engineer en robotoloog Robert Fourcault. Rotibi is vooral bekend om zijn rol als opstandige slaaf in Quentin Tarantino’s “Django Unchained”. Onlangs was hij te zien in de DC/ Warners Bros. Film “Batman v Superman” en is hij net klaar met de komedie “Going Under” met Bruce Willis en John Goodman. Aan de TV-kant speelt hij terugkerende rollen in series zoals CW’s “Secret” en Robert Rodriguez’s “Matador” voor El Rey. Andere films bevatten de supportende rol van Andre Baptiste Junior in Andrew Nicol’s “Lord of War” met Nicolas Cage en Jared Leto, the onafhankelijke film “Luv” met Common en de opvallende rol van Arthur Azuka tegenover Bruce Willis in Antoine Fuqua’s “Tears of the Sun”.


Facebook & Twitter Facebook Twitter